MISIUNE

NEVOIE

Trauma abandonului, discriminarea, excluziunea socială, abuzurile fizice și verbale sunt unele dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă copiii instituționalizați. Acestea le distrug stima de sine, încrederea și empatia, îndepărtându-i de tot ce are nevoie un copil pentru a se dezvolta sănătos atât fizic, cât și psiho-emoțional. Mai mult decât orice, ei au nevoie să fie sprijiniți, ghidați și încurajați la fiecare pas. De aceea, bunurile materiale nu pot substitui creșterea lor în sânul unei familii. Ei au nevoie de modele, au nevoie de atenție, grijă și afecțiune. Au nevoie să-și descopere pasiunile și țelurile, au nevoie să viseze. Au nevoie să știe că POT. 

MISIUNE

Iar misiunea noastră ca tineri artiști și pedagogi este de a-i ajuta să afle că POT. Din 2020, prin Asociația Tangent, am dezvoltat programul de educație prin cultură POT, care cuprinde deja două ediții ale taberei de creație și creativitate POT junior art camp, proiectul  POT și iarna!, campania SECRET SANTA BACKPACK  și evenimentul caritabil POT CHARITY GALA. Până în prezent, am susținut ateliere creative de teatru, dans, muzică, pictură, povești și ecologie pentru peste 100 de copii și tineri instituționalizați, aflați în grija DGASPC Olt. Beneficiile art-terapiei și ale pedagogiilor alternative ne-au demonstrat câtă nevoie este de ceea ce facem pentru ei.

VIZIUNE

An de an ne propunem să facem din ce în ce mai mult. În viziunea noastră, într-un viitor frumos și luminos, toți copiii instituționalizați din România ar avea parte periodic de activități culturale, educative și (re)creative, și-ar descoperi pasiunile și și-ar urma visurile cu încredere și curaj. POT a început în județul Olt, dar în câțiva ani, cu sprijinul unor parteneri și sponsori de încredere și grație efortului depus de zeci de artiști, voluntari și psihoterapeuți, vom putea reuși să transformăm POT în primul programul cultural național de integrare socială dedicat tuturor copiilor instituționalizați din România. Împreună spunem „AJUT PENTRU CĂ POT!”.